CRX CEL Question

Reply to topic
    Reply with quote

HRTuning Mon May 13, 2013 5:39 pm

If the CEL is stuck on for limp mode you shouldn't be able to datalog real-time values.

_________________
Like us on Facebook.
http://www.facebook.com/NepTuneEngineManagement

HRTuning

 
Posts: 10423
Joined: 05 Sep 2004
Location: Phoenix, AZ
    Send private message View user's profile Visit poster's website AIM Address

    Reply with quote

Apexi Tue May 14, 2013 7:08 am

Ok here I enabled the ELD just to test that the error code window was actually working and as you can see ELD is enabled and it comes up with a ELD code error and the MIL light is on.



Then I disabled the ELD and had the Knock sensor enable and you can see it shows no error code but the MIL light is still on.
If I disable the KNock Sensor then the MIL light is still on and still no error codes.
Do I just have to live with the light on or is there a way for me to get it to work like it did in my EG Hatch?

Apexi

 
Posts: 9
Joined: 05 Apr 2013
    Send private message View user's profile

    Reply with quote

HRTuning Tue May 14, 2013 1:26 pm

Disable Knock. The MIL shouldn't be on. If it is you have another issue or one of your settings is causing it to be on. If you can't rev over 3500 you're in limp mode.

_________________
Like us on Facebook.
http://www.facebook.com/NepTuneEngineManagement

HRTuning

 
Posts: 10423
Joined: 05 Sep 2004
Location: Phoenix, AZ
    Send private message View user's profile Visit poster's website AIM Address

    Reply with quote

Apexi Mon May 27, 2013 2:59 pm

HRTuning wrote:Disable Knock. The MIL shouldn't be on. If it is you have another issue or one of your settings is causing it to be on. If y=ou can't rev over 3500 you're in limp mode.


Ok small update, I've disabled the knock and the MIL light is now permanently on but the car is not running in limp mode as I can rev it past 5000rpm

On the plus side I've discovered the cause of the jerking, fitted a fuel pressure gauge and noticed on idle the fuel pressure fluctuates from 2.2 to 2.6 bar and when revving and then giving 100% throttle the fuel pressure drops to under 1 bar fuel pressure so there is a electrical issue there as it's a new 255lph fuel pump.

Apexi

 
Posts: 9
Joined: 05 Apr 2013
    Send private message View user's profile

    Reply with quote

HRTuning Mon May 27, 2013 3:19 pm

There would only be a CEL if you have something setup to turn the CEL on or you have a code.

Nice. Just have to fix that and it sounds like you'll be up and running.

_________________
Like us on Facebook.
http://www.facebook.com/NepTuneEngineManagement

HRTuning

 
Posts: 10423
Joined: 05 Sep 2004
Location: Phoenix, AZ
    Send private message View user's profile Visit poster's website AIM Address


Reply to topic

NepTune Chip Based Questions/Comments

 

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum